Hanske De Schaker

Schaken in Oudenaarde

Evenementen

3e Schaaktornooi Wortegem-Petegem - 10 maart 2018


Het derde schaaktornooi werd gewonnen door Petegemnaar Frederik  Vandevoorde. Hij haalde het overtuigend voor de Waregemse youngsters Niel Dewever en Jade Decraene.
5e keer schaakraadsels - vrijdag 16 juni 2017


Net zoals vorig jaar sloten we het seizoen af met schaakraadsels door de Oudenaarde Waregemnaar Karel De Mulder. Ook nu werden de 18 deelnemers aan deze speciale avond getrakteerd  op 10 schaakminiaturen. In 2 sessies van telkens 45 minuten bleek dat er maar één al deze miniaturen naar zijn hand kon zetten: Pepijn Pollet van Waregem!2e schaaktornooi te Wortegem-Petegem

- zaterdag 11 maart 2017


Net zoals vorig jaar organiseerde Wortegem-Petegem in samenwerking met Hanske De Schaker een recreatief schaaktornooi. Dit gemoedelijk tornooi voor jong en oud ging door op zaterdag 11 maart in feestzaal van het Gemeentehuis (Waregemseweg 35 te Wortegem). Er werden 6 ronden gespeeld waarbij elke speler 15 minuten had.

Dit jaar zegevierde Willem Penninck, voor de beide gebroeders Van Der Donckt uit Moregem.

Sport op de markt - vrijdag 2 september 2016


Hanske De Schaker nam deel aan de eerste keer Sport op de Markt! Onder massale belangstelling werd er geschaakt met een reuzegroot schaakbord en enkele kleinere schaakborden.Schaaktornoooi te Wortegem-Petegem

12 maart 2016


Op zaterdagnamiddag 12 maart organiseerde Wortegem-Petegem, samen met Hanske de Schaker een recreatief schaaktornooi. Francois Cudel kroonde zich tot eerste winnaar van dit tornooi.


Schaakraadels - vrijdag 19 juni 2015


Vrijdag 19 juni was het weer zover: Hanske De Schaker waagde zich weer aan het schaakraadselen.


De Oudenaardse Waregemnaar Karel De Mulder heeft ons weer meegetrokken in verschillende schaakcomposities. Naast enkele Oudenaardse schakers kwamen er ook enkele Waregemse schakers meedoen. Jarith Wittevrongel eindigde op een derde plaats als beste Waregemnaar.
Winnaar 2016: Sander De Vrieze

Winnaar 2015: Frederik Roels

Winnaar 2014: Danny Lamon

Winnaar 2013: Werner Verschelde en Sander De Vrieze


Kampioenenviering Hanske De Schaker 11-12

Hanske De Schaker werd op vrijdag 15 juni feestelijk ontvangen op het stadhuis van Oudenaarde. De ploeg 'Oudenaarde 1' speelde immers kampioen in 5e nationale, het nationale interclub kampioenschap.


Er stond in het seizoen 2011-2012 geen maat op de ploeg, de cijfers spreken voor zich van de winnende ploeg:


Günther Vandendriessche      5 op 9

Daniël Lamon                      7 op 10

Sander De Vrieze                 5,5 op 8

Tom Moerman                      8 op 9

Gerard Saelens                     4 op 4

Oudenaarde Schaakt 2008

In het evenement Oudenaarde Schaakt 2008 namen de ploegen van de zustersteden Oudenaarde, Arras, Bergen-op-Zoom en Hastings het tegen elkaar op in een gesloten tournooi. Dit tournooi ging door in het stadhuis van Oudenaarde. Het tournooi werd gehouden als symbolische reënactment van de veldslag in Oudenaarde van 1708 waarbij de Fransen tegen de geällieerde legers vochten. In 1708 verloren de Fransen het pleit, in Oudenaarde Schaakt 2008 verloren de Fransen het ook nipt tegen een secuur spelende Engelse ploeg van Hastings.

hanskedeschaker.be © 2013 • Disclaimer